A legújabb és leghatékonyabb szőrtelenítő kezelés az SHR technológia

Szegeden elsőként a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban elérhető

a legmodernebb és az egyik leghatékonyabb tartós szőrtelenítő kezelés

Az SHR (szuper gyors szőrtelenítés) a legújabb és leghatékonyabb szőrtelenítő kezelés, mely ötvözi az IPL és a lézer technológia előnyeit. Ennek köszönhetően fájdalommentesen és gyorsan szabadulhat meg a szőrszálaktól akár nyáron is.

Milyen előnyei vannak az SHR technológiának más szőrtelenítő kezelésekkel szemben?

Image
 • IPL és lézer előnyeit egyesíti
 • rendkívül hatékony, mind az anagén mind a katagén szakban lévő szőrszálakra is hatnak
 • csak 50%ban kromofórája a melanin, a többi 50%-ban az energiát bőrön és melanocytákon keresztül vezeti a szőrtüszőhöz
 • kiemelkedően gyors kezelések
 • az „in motion” technológiának köszönhetően nagy terület kezelhető precízen anélkül, hogy kimaradna kezeletlen terület
 • kevesebb fájdalom, kellemetlenség a lézer és a hagyományos IPL-hez és a lézeres kezelésekhez képest
 • biztonságos
 • világosabb szőrszálak is kezelhetőek, melyeket lézerrel és IPL kezelésekkel sem lehet eltávolítani
 • nyáron és barna bőrön is alkalmazható

Mi az SHR kezelés fizikai háttere?

Ami a technológiát különlegessé teszi, az a magas pulzus ismétlődés alacsony energia segítségével. Ahelyett, hogy egyszerűen nagy erősséggel levillantanánk a kezelni kívánt szőrszálakat, a technológia a szőrtüszőket fokozatosan melegíti fel úgy, hogy semmilyen kellemetlen érzés nem társul hozzá. Maximum hatékonyságot érhetünk el a bőrfelszín sérülése nélkül. Az SHR technológia ezt a fokozatos kezelési módot kombinálja a hűtő mechanizmussal, így a kezelés valóban kényelmes és maximálisan hatékony. Nem szükséges fájdalomcsillapítás.

Az SHR az In-motion technológiát alkalmazza, mely folyamatos kezelőfej mozgatást jelent. A kezelőfejet nem egymás után helyezzük át a bőrfelületről bőrfelületre, hanem egyenletesen és lassan húzzuk, így gyorsabb és kényelmesebb a kezelés. Az In-Motion technológia segítségével kiküszöbölhetjük a gyakran előforduló kezelések után megjelenő kihagyott, foltosan szőrmentes területeket, hiszen a kezelőfej folyamatos húzásával nem lesznek véletlenül kihagyott részek, valamint a kezelés nagyon gyorsan elvégezhető.

Az AFT (Advanced Fluorescence Technology) alacsony és egyenletes energiakimenetet biztosít, pontosan szabályozott módon. A 950-1200nm-es hullámhosszok ki vannak vágva, mivel itt a bőr víztartalma válik domináns elnyelővé, ez pedig kényelmetlenségeket okoz a bőrben. Mivel cél, hogy a szőrtelenítési folyamat közben a szőrtüszőbe jusson a fény, és a víz ne nyelje el a besugárzott energiát, ezeknek a hullámhosszoknak a levágása biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a kezeléseket.

Az 1-10 Hz közötti frekvencia szupergyors villanássorozatot hoz létre.

A tartós szőrtelenítésnek ez a módja szinte teljesen fájdalommentes. Amennyiben olyan testrészen alkalmazzuk, amelyet sok szőr fed le, érezhető a fény pulzálása és némi melegség. Az enyhe csípő és kellemetlen érzés, mely a lézer és az IPL kezelés során érzékelhető, az SHR módszer használatánál nem jelentkezik.

Mint más tartós szőrtelenítő módszereknél, az SHR-nél is alkalmazni kell vékony réteg kontakt gélt, ennek segítségével a kezelt területet hűthetjük. Az SHR módszert alkalmazhatjuk a test minden részén, kivéve a szem közvetlen környezetét.

Milyen szőr és bőrtípus kezelhető az SHR technológiával?

Más lézeres és IPL szőrtelenítési módszerekkel szemben nagy előnye az SHR technológiának, hogy a szőr- és bőrszín nem játszik olyan jelentős szerepet. Amíg a régebbi módszereknél a világos bőr és a sötétebb szőrszín volt szükséges a sikeres kezeléshez, az SHR módszernél nem ilyen szigorú a szabály.

Persze a legjobb eredmény a világos bőr és sötét szőrszín kombináción lesz, azonban az SHR technológia nem csupán a melanin szinttől függ, hanem ugyanannyira az őssejt protein tartalmától is.  Emiatt nem jelenthet akkora nehézséget a sötétebb típusú bőr és világosabb szőrszínű embereknél a kezelés.

Mi a különbség a technológiák között?

A hagyományos lézer vagy IPL technológiák rövid impulzusokat alkalmaznak, melyek megközelítőleg 2-300 milliszekundumosak, és óriási mértékű energiát (12-120 Joule) adnak le egy négyzetcentiméteren.

Az energia a szőrszálon keresztül annak gyökerébe hatol a melanin (pigment) tartalom segítségével, ahol a hőfok elérheti a 65-72°C-ot is. A bőrnek és a vörös vérsejteknek azonos felszívási tényezőjük van, mint a melaninnak, ezért elnyeli a magas energia szintű lézer és IPL által generált hőt.

Image

Az SHR technológia a melanint részben használja fel (50 %-ban). A hagyományos eszközök nem használnak SHR technológiát, csupán szállítják az energiát a melanin tartalmon keresztül a szőrtüszőbe. Az SHR finoman szállítja az energiát a bőrön, és a melaninon keresztül a szőrtüszőhöz.

A kutatások azt mutatják, hogy a lassú, azonban hosszantartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energiaszintű folyamatok. Ezért amikor az SHR eszköz áthalad a szöveten 6-10 X, alkalmazzunk alacsony energiaszintet, azonban magas számú ismétlődést (10 Hz-ig, 10x/sec) a hagyományos módszer (magas energia impulzusok) helyett.

Így a szőr melaninja, ahogy az őssejt szövetei, alacsony energiával melegszenek fel, lassú mozdulatok segítségével hosszabb periódusokon át (90 sec), kellemes hőfokon (45°C). Az SHR módszer sikeres kezelési mód lehet a világosabb szőrszálon, hiszen a szőrszál pigment tartalma csupán másodlagos.

Mely területeket kezelhetjük?

A test bármely részén levő területet lehet kezelni. Azonban a teljes testtáj kezelés előtt egy kisebb területen tesztelést végzünk el.

Hány kezelés szükséges?

Mostanáig a szőrszálakat csak a növekedési fázis (anagén) alatt lehetett kezelni. Az SHR módszerrel a telogén fázisban lévő szőrszálakat is lehet kezelni. A tartós szőrtelenséghez megközelítőleg 6-8 kezelés szükséges.

Az egész kezeléssorozat alatt csak borotválni lehet a kezelt területet. A kezelést csak 3-4 mm-es szőrszálak esetén lehet elvégezni! Ez a harmadik kezelés után már nem lesz kényelmetlen, a szőrzet jelentős csökkenése miatt.

Mennyi időnek kell eltelnie két kezelés között?

Két kezelés között eleinte 6-8 hétnek kell eltelnie, majd ritkábban szükséges elvégezni a kezeléseket.

Milyen eredmények várhatóak?

A legtöbb vendég már az első kezelés után tapasztalja a szőrszálak egy részének kihullását. 3 kezelést követően a szőrszálak nagy része kihullik és már jelentősen ritkul a szőrzet. A tartós szőrtelenítés 5-8 évre biztosít szőrmentességet, de évente 1-2 fenntartó kezeléssel örökre szőrmentesek maradhatunk.

A kezeléssorozatnak legalább 1 évre el kell nyúlnia, a szőr biológiai növekedési ciklusai miatt, hogy az alvó fázisban lévő szőrtüszők is kezelve legyenek.

Milyen átmeneti mellékhatásokkal kell számolni?

 • enyhe bőrpír
 • érzékenység
 • duzzanat

friss barnulás esetén 2 hetet várni kell a kezelés előtt, különben hypopigmentalt (világos) foltok maradnak vissza a kezelt területen

Mit kell tudnunk az elő és utókezelésről?

Fontos tudnunk, hogy a kezelési időszak alatt fényérzékenységet okozó bármilyen készítményt szed e a vendégünk.

Hatékonyan kezelni minimum 1mm hosszúságú szőrszálat tudunk. A kezelés sorozat ideje alatt gyanta és a szőrtelenítő krémek használata nem ajánlott.

A kezelést megelőző egy hétben kerüljük a nagyon erős UV sugárzást, szoláriumot, erős kozmetikumokat.

Napbarnított bőrfelületen el lehet végezni a kezelést. (Fontos, hogy a bőrfelület napbarnított, és NE leégett legyen!)

A kezelések után 48 óráig kerüljük a közvetlen napozást, a szauna és az uszoda használatot.

Image

Dr. Vas Krisztina

Bőrgyógyász szakorvos

2004-től 2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. 2010-ben summa cum laude minősítéssel diplomáztam. Tanulmányaim során világossá vált számomra, hogy a sürgősségi betegellátás elengedhetetlen az orvosi működéshez, ezért az egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtiszti képzést. Végzésem után mentőtisztként és központi orvosi ügyeleten is dolgoztam. 2010-2012 között a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinika laboratóriumában végeztem pikkelysömör betegséggel kapcsolatos kutatómunkát
Részletek

2012-től a klinikán elkezdtem a bőrgyógyászati szakképzést. Kitűnő szakemberek által vezetett nagy betegforgalmú osztályokon és szakambulanciákon végzett munkám során jó alapokat szereztem. A szakmai fejlődésemhez hozzájárult a számos bőrgyógyászati konferencián és továbbképzésen való részvétel. Több alkalommal tartottam magam is előadást. 

2017-ben kiváló minősítéssel tettem le a bőrgyógyászati szakvizsgát. Fő érdeklődési területeim az allergológia, autoimmunológiai betegségek, haj-, fejbőr betegségek valamint az esztétikai beavatkozások. 2012-től lehetőségem nyílt a DoctorHairClinic magánklinikán,egy kiváló szakembertől elsajátítani a FUE technikával történő hajbeültetést. Ezzel a műtéti eljárással segíteni tudok azoknak az alopeciás betegeknek is, akiknek tartós hajvesztésének helyreállítására már nem áll rendelkezésre bőrgyógyászati kezelési mód.  

Munkám során olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy módom nyílt különféle orvosi lézerekkel történő esztétikai beavatkozások megtanulására. Műtét utáni lézeres hegkezelésből, alakformálásból és stria kezelésből a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikán vizsgálatokat végeztem, eredményeink publikálásra is kerültek. Ezen vizsgálatokkal kapcsolatosan PhD tudományos fokozatom megszerzése folyamatban van.

Mindig is nagy érdeklődéssel és figyelemmel végeztem az orvos-esztétikai kezeléseket, mivel ezeket kicsit művészetnek is gondolom. Véleményem szerint csak akkor lehet jól végezni az esztétikai orvoslást, ha tisztában vagyunk a klasszikus bőrgyógyászattal, és ez fordítva is igaz. 2018-ban lehetőségem adódott, hogy az elsajátított bőrgyógyászati tudásomat kamatoztassam illetve a kozmetológiai ismereteimet bővítsem a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban.

A bőrgyógyászat az egyik legdinamikusabban fejlődő orvostudomány, ezért nagyon fontosnak tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, melyeket biztosítanak a belföldi és nemzetközi konferenciák illetve számos szaklap.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünk védelmére valamint a harmonikus, ápolt megjelenésünkre. Munkám során igyekszem a legjobb tudásom szerint a leghatékonyabb kezeléseket nyújtani Pácienseimnek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image