A kémiai hámlasztások napjainkban nagyon elterjedt kezelések, hiszen számos bőrgyógyászati problémára nyújtanak megoldást. A kezelések a bőr felületének a hámlasztását és megújítását eredményezi. A használt anyagoktól függően a bőr különböző rétegeiben tudunk kezelni.

A kémiai hatóanyagok a bőrben zajló biológiai folyamatokba közbeavatkozik, gyors megújulásra készteti a bőrt. A kezelések során a bőr felhámja átmenetileg elvékonyodik, közben az alsó rétegben erős kollagén és elasztin termelés indul meg, mely a dermis tömöttségét fogja eredményezni. A bőr megújulásával a ráncok és pigmentfoltok elhalványulnak, az acnék eltűnnek, valamint az acnés hegek elsimulnak. Általában néhány alkalom elegendő a hámlasztásokból.

A professzionálisan elvégzett kezelések után -legyen az felszínes vagy orvosi, mély hámlasztás- nagyon fontos az otthoni megfelelő bőrápolás, hogy a stimulált, megújított bőrt tápláljuk, így az eredmények, tartósak maradnak.

 

Milyen peelingeket végzünk?

Különböző hámlasztások léteznek a használt hatóanyagoktól függően is, minden esetben bőrtípust és bőrproblémát figyelembe véve választunk peelinget.

  • felszíni hámlasztás
  • közepes mélységű hámlasztás
  • mély, orvosi hámlasztás

Mély, orvosi hámlasztás

Mi is az orvosi hámlasztás peeling?

Egyszeri drasztikus beavatkozás, amely után a felépülési idő a legtöbb esetben meglepően rövid, nagy lemezes hámlással gyógyul a kezelt terület. Triklórecetsav (TCA), szalicilsav és retinol és az új fenolsav tartalmú peelingek tartoznak az orvosi közepes mélységű és mély hámlasztások közé.

 

Ki végezheti ezt a beavatkozást?

Kizárólag szakorvos, aki részt vett speciális oktatáson, mivel ezekkel a kezelésekkel maradandó bőrkárosodást okozhatunk, ha nem hozzáértő ember végzi el.

 

Milyen problémás esetén alkalmazható az orvosi hámlasztás?

-ránctalanításra, anti-aging kezelésekre

-az erősen fénykárosodott bőr fiatalításra

-acnes (pattanások) behúzódott hegek kezelésére

-tág pórusok méretének csökkentésére

-zsíros bőr helyreállítása

-különböző eredetű acne kezelésére

-pigment foltok elhalványítására

-kémiai szemhéjplasztika

-szájkörnyéki ráncok eltűntetésére

 

Hogyan történik az orvosi peeling kezelés?

Nagyon szigorú szakmai protokoll ismeretében végezzük el a mély, orvosi hámlasztó kezelést. Általános lépések a kezelések során: tisztítás, peeling, a hatás fokozása kiegészítő készítményekkel, majd gyors regenerációt biztosító utóápolás. A kezelések minden lépéséhez professzionális termékeket használjuk.

 

Mikor végezhető el az orvosi peeling?

Kizárólag őszi, téli időszakban végezhető el a kezelés.

 

A peeling előtt milyen bőr előkészítésre van szükség?

Nem minden esetben van szükség előkészítésre, de bizonyos hámlasztások esetében a bőrt előkészítjük speciális termékekkel, hogy a hámlasztó kezelést a lehető leghatékonyabban tudjuk elvégezni. Ezt az előkezelést a Páciens már otthon elkezdi, az általunk megjavasolt készítményekkel a kezelés előtt legalább 1 héttel.

 

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

Az alkalmazott készítménytől és sav erősségétől függ a kezelési idő. A kezelt bőrterületet közvetlenül a peeling előtt és a hámlasztás után speciális készítményekkel kell kezelni. Ezeket a kiegészítő kezeléseket is számítva kb. 30-45 percet vesz igénybe a kezelés.

 

Mennyi a gyógyulási, regenerálódási idő?

A kezelés után 2 napig feszül a bőr, majd a bőrfelszín elkezd megrepedezni és általában 5 napon át erősen, lemezesen hámlik a kezelt terület. Ez idő alatt javasolt a bőrfelszín otthoni intenzív ápolása szigorú fényvédelem mellett.

 

Mikor látható a kezelés eredménye?

A kezelés eredménye már a kezelés után 1 héttel jól látható.

 

Milyen tennivalók és óvintézkedések vannak az orvosi peeling után?

A kezelés után minden Páciens csak azokat a termékeket használhatja otthonában, melyeket megjavaslunk, így tudjuk garantálni a lehető leggyorsabb gyógyulási időt és a legszebb eredményt.

-Szigorúan TILOS a kezelt terület dörzsölése, kaparása.

-TILOS a hámlást bármilyen úton gyorsítani (dörzsölés, otthoni radírozás, hámló bőrdarab lehúzás).

-A beavatkozás után 1 hétig kerülje az edzést, szaunázást.

-Férfiak esetében a borotválkozást kerülni kell néhány napig.

-Más kezelési módtól tartózkodjon legalább 1 hónapig.

-Szigorú SPF 50+ fényvédő krémet használjon a pigment foltok kialakulásának elkerülése érdekében.

-Kizárólag az általunk megjavasolt utókezelő készítményeket használja a bőrére.

e.

Image

Dr. Vas Krisztina

Bőrgyógyász szakorvos

2004-től 2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. 2010-ben summa cum laude minősítéssel diplomáztam. Tanulmányaim során világossá vált számomra, hogy a sürgősségi betegellátás elengedhetetlen az orvosi működéshez, ezért az egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtiszti képzést. Végzésem után mentőtisztként és központi orvosi ügyeleten is dolgoztam. 2010-2012 között a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinika laboratóriumában végeztem pikkelysömör betegséggel kapcsolatos kutatómunkát
Részletek

2012-től a klinikán elkezdtem a bőrgyógyászati szakképzést. Kitűnő szakemberek által vezetett nagy betegforgalmú osztályokon és szakambulanciákon végzett munkám során jó alapokat szereztem. A szakmai fejlődésemhez hozzájárult a számos bőrgyógyászati konferencián és továbbképzésen való részvétel. Több alkalommal tartottam magam is előadást. 

2017-ben kiváló minősítéssel tettem le a bőrgyógyászati szakvizsgát. Fő érdeklődési területeim az allergológia, autoimmunológiai betegségek, haj-, fejbőr betegségek valamint az esztétikai beavatkozások. 2012-től lehetőségem nyílt a DoctorHairClinic magánklinikán,egy kiváló szakembertől elsajátítani a FUE technikával történő hajbeültetést. Ezzel a műtéti eljárással segíteni tudok azoknak az alopeciás betegeknek is, akiknek tartós hajvesztésének helyreállítására már nem áll rendelkezésre bőrgyógyászati kezelési mód.  

Munkám során olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy módom nyílt különféle orvosi lézerekkel történő esztétikai beavatkozások megtanulására. Műtét utáni lézeres hegkezelésből, alakformálásból és stria kezelésből a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikán vizsgálatokat végeztem, eredményeink publikálásra is kerültek. Ezen vizsgálatokkal kapcsolatosan PhD tudományos fokozatom megszerzése folyamatban van.

Mindig is nagy érdeklődéssel és figyelemmel végeztem az orvos-esztétikai kezeléseket, mivel ezeket kicsit művészetnek is gondolom. Véleményem szerint csak akkor lehet jól végezni az esztétikai orvoslást, ha tisztában vagyunk a klasszikus bőrgyógyászattal, és ez fordítva is igaz. 2018-ban lehetőségem adódott, hogy az elsajátított bőrgyógyászati tudásomat kamatoztassam illetve a kozmetológiai ismereteimet bővítsem a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban.

A bőrgyógyászat az egyik legdinamikusabban fejlődő orvostudomány, ezért nagyon fontosnak tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, melyeket biztosítanak a belföldi és nemzetközi konferenciák illetve számos szaklap.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünk védelmére valamint a harmonikus, ápolt megjelenésünkre. Munkám során igyekszem a legjobb tudásom szerint a leghatékonyabb kezeléseket nyújtani Pácienseimnek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image