A túlsúly és obesitas (elhízás) ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető. A lakosság egyötöde elhízott és több mint 45 % kezelést igénylő túlsúllyal rendelkezik. Az elhízás nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem az egyik leggyakoribb rizikófaktora a szív-érrendszeri betegségeknek. A hatékony fogyás több tényező, szoros összehangolásával érhető el.

A sikeres alakformáláshoz nélkülözhetetlen a diéta és a megfelelő testmozgás beépítése.

A fogyás rendkívül lassú és nehezen irányítható folyamat, nagy kitartást és akaraterőt igényel. Nagyon gyakori a „jo-jo” effektus, amikor a fogyókúrát követően még több súly jön vissza. Vannak olyan zsírpárnák, amelyek nagyon nehezen bonthatók le és sikeres fogyókúra és testedzés mellett sem tér vissza a karcsú alak.

Az orvos-esztétikai beavatkozások gyors fejlődésének köszönhetően számos kezelési mód áll rendelkezésünkre a klinikai központunkban. Kisebb körülírt, zsírpárnák eltűntetése érdekében hatékonyan alkalmazzuk az epesavat és epesót tartalmazó zsírbontó injekciókat. Az orvosi tűs mezoterápia segítségével zsírbontó és testfeszesítő koktélokat juttattunk a problémás bőrterületekre. Felkar, mell-, has feszesítése és formálása érdekében bioszálas Fine Thread Contour Therapy (FTC) kezelés a legmegfelelőbb kezelési mód. A terápia megválasztása bőrgyógyász szakorvos által egyénre szabottan történik.

Száltechnológiás testkontúrozás, testfeszesítés (FTC):

Az egyik legújabb nem sebészi beavatkozás, mely alkalmas a megereszkedett bőr megemelésére és feszesítésére. Életünk során a kötőszöveti állomány átalakulása és csökkenése miatt bőrünk meglazul, petyhüdtté válik. Az esetek nagy részében testedzéssel sem visszafordítható folyamat.

A száltechnológiás testkontúrozás során az évtizedek óta biztonsággal használt sebészeti felszívódó fonalakat helyezünk be tű segítségével a feszesíteni illetve formálni kívánt bőrterületekre. A bioszálak behelyezése során szöveti sérülés alakul ki, mely következtében a fibroblast sejtek kollagén termelése fokozódik, valamint azonnali lifting (feszesítő, emelő) hatást fejt ki. A szálak anyaga PDO (polidioxanon), a kezelést követően kb. 6 hónap alatt bomlanak le.

Alkalmazási területek: nyak-, mell-, felkar integető felszín-, lógó has feszesítése és vádli formálása

 

Orvosi tűs mezoterápia:

A mezoterápia egy olyan technika, mely során a megtisztított bőrfelszínre az adott bőrgyógyászati problémának megfelelő steril, analitikai tisztaságú, tartósítószer-, és színezéktől mentes hatóanyagokat juttatunk be ultrahang, rádiófrekvencia vagy különféle mikrotűs módszerekkel.

Alkalmazási területek: nyak-, mell-, felkar integető felszín-, lógó has feszesítése és formálása

Helyi zsírlerakódás injekciós kezelése:

Ez a kezelés azoknak ajánlott, akik megfelelő diéta és testedzés mellett sem tudnak megszabadulni a makacs zsírpárnáktól. A "lefogyhatatlan" zsírpárnák leggyakoribb elhelyezkedése: toka, felkarok, derék, külső-, belső combok területén, térdek körül valamint háti redő.

 

Mely a „lefogyhatatlan” zsírpárnák legújabb és leghatékonyabb orvos-esztétikai kezelése?

Az epesavat és epesót tartalmazó injekciós technika világújdonságnak számít a kisebb, körülírt zsírlerakódások kezelésében.

A dezoxikólsavat vagy az injektálható, epesót és számos zsírbontó hatóanyagot tartalmazó parabén-, színezékmentes, steril kizárólag orvosi használatra kifejlesztett termékek. Hatékonyan bontják fel a zsírsejtek membránját, a zsírsavak átkerülnek a mitokondriális mátrixba, a trigliceridek hidrozílise a zsírszövetekben, a zsír lebomlása a nyirokrendszeren keresztül a vérkeringés és a kapilláris rendszer javulása a kezelt területen.

 

Ki végezheti a helyi zsírbontó injekciós kezeléseket?

Kizárólag szakorvos végezheti el a kezelést.

 

Hogyan történik a kezelés?

Megfelelő bőrfertőtlenítést követően a kezelt bőrterület lokális érzéstelenítése történik krémmel és Ultracain injekcióval, majd az epesavat/epesót tartalmazó hatóanyagot homogénen, intralipoterápiás módszerrel (közvetlenül a zsírszövetbe) vékony tű segítségével juttatjuk be a kezelt területre.

 

Hogyan hat a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

Az epesav/epesó lebontja az adipocyták (zsírsejtek) falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak, melyeket a nyirokrendszer elszállítja a vénás rendszeren keresztül és a májon keresztül választódnak ki, vagyis természetes úton kerülnek ki az elbontott zsírsavak a szervezetből.

 

Milyen gyakran kell a helyi zsírbontó injekciós kezeléseket elvégezni?

-A kezeléseket 21-28 naponta szükséges elvégezni.

-1 kúra során 3-6 kezelés javasolt.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

  1. 20-30 perc

 

Mely életkorban és mely testrészeken alkalmazható a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

A kezelés biztonságosan elvégezhető 18 és 70 éves kor között, bármely nem esetében. Kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan kezelhetőek az alábbi lokalizációban kialakult zsírlerakódások: toka, felkar belső felszín, has, csípő, térdek, háti redő és combok külső és belső felszíne. Férfiaknál a gynecomastia (mell elzsírosodása) is hatékonyan alkalmazható.

 

Milyen hatékony a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

Látható eredmény a 3. vagy a 4. kezelés után várható, de az eredmény csak kúraszerű alkalmazás mellett marad tartós.

Az elért eredmény tartósságát befolyásolják a genetikai és hormonális tényezők, valamint nagyrész az általunk folytatott életmód. A kezelés mellett illetve az elért eredmény megőrzése érdekében javasolt bő folyadékbevitel, sok zöldség-, gyümölcs fogyasztása és rendszereses mozgás.

 

Páciens és orvos elégedettség: 100%-os

 

Milyen esetleges mellékhatások jelentkezhetnek a kezelés során?

A kezelt területeken -néhány enyhe átmeneti mellékhatásról számoltak be páciensek- néhány óráig tartó bőrpír, szúrások nyomán minimális felszíni bevérzés, néhány napig enyhe érzékenység és csomósodás jelent meg.

 

Mikor nem végezhető el a helyi zsírbontó injkciós kezelés?

-terhesség

-szoptatás

-véralvadásgátló kezelés

-lipodisztrophia

-lidocain allergia (ez esetben van lehetőség más, hasonlóan dezoxikólsavat tartalmazó, lidocainmentes zsírbontó injekció alkalmazására)

-18 év alatt és 70 év felett

 

Milyen tennivalók vannak a kezelés után?

-5 napon át masszázs, kryoterápia, lipolysis, rádiofrekvenciás kezelés nem végezhető.

-Kerülni kell 1 hétig az erős fizikai terhelést, sportolást, szaunázást illetve a szolárium használatát.

-Minimum 2-2,5 liter víz fogyasztása javasolt naponta.

-Kezelés előtt és után ne szedjen vérhígító gyógyszereket.

-Bandázs (szorító ruha) viselése fokozhatja a kezelés hatékonyságát, mivel a helyi duzzanatot csökkenti és a feloldódott zsír elszállítását segíti.

 

Mennyibe kerül a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

A kezelés ára a kezelt terület nagyságától és a felhasznált hatóanyagtól függ.
Image

Dr. Vas Krisztina

Bőrgyógyász szakorvos

2004-től 2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. 2010-ben summa cum laude minősítéssel diplomáztam. Tanulmányaim során világossá vált számomra, hogy a sürgősségi betegellátás elengedhetetlen az orvosi működéshez, ezért az egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtiszti képzést. Végzésem után mentőtisztként és központi orvosi ügyeleten is dolgoztam. 2010-2012 között a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinika laboratóriumában végeztem pikkelysömör betegséggel kapcsolatos kutatómunkát
Részletek

2012-től a klinikán elkezdtem a bőrgyógyászati szakképzést. Kitűnő szakemberek által vezetett nagy betegforgalmú osztályokon és szakambulanciákon végzett munkám során jó alapokat szereztem. A szakmai fejlődésemhez hozzájárult a számos bőrgyógyászati konferencián és továbbképzésen való részvétel. Több alkalommal tartottam magam is előadást. 

2017-ben kiváló minősítéssel tettem le a bőrgyógyászati szakvizsgát. Fő érdeklődési területeim az allergológia, autoimmunológiai betegségek, haj-, fejbőr betegségek valamint az esztétikai beavatkozások. 2012-től lehetőségem nyílt a DoctorHairClinic magánklinikán,egy kiváló szakembertől elsajátítani a FUE technikával történő hajbeültetést. Ezzel a műtéti eljárással segíteni tudok azoknak az alopeciás betegeknek is, akiknek tartós hajvesztésének helyreállítására már nem áll rendelkezésre bőrgyógyászati kezelési mód.  

Munkám során olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy módom nyílt különféle orvosi lézerekkel történő esztétikai beavatkozások megtanulására. Műtét utáni lézeres hegkezelésből, alakformálásból és stria kezelésből a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikán vizsgálatokat végeztem, eredményeink publikálásra is kerültek. Ezen vizsgálatokkal kapcsolatosan PhD tudományos fokozatom megszerzése folyamatban van.

Mindig is nagy érdeklődéssel és figyelemmel végeztem az orvos-esztétikai kezeléseket, mivel ezeket kicsit művészetnek is gondolom. Véleményem szerint csak akkor lehet jól végezni az esztétikai orvoslást, ha tisztában vagyunk a klasszikus bőrgyógyászattal, és ez fordítva is igaz. 2018-ban lehetőségem adódott, hogy az elsajátított bőrgyógyászati tudásomat kamatoztassam illetve a kozmetológiai ismereteimet bővítsem a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban.

A bőrgyógyászat az egyik legdinamikusabban fejlődő orvostudomány, ezért nagyon fontosnak tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, melyeket biztosítanak a belföldi és nemzetközi konferenciák illetve számos szaklap.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünk védelmére valamint a harmonikus, ápolt megjelenésünkre. Munkám során igyekszem a legjobb tudásom szerint a leghatékonyabb kezeléseket nyújtani Pácienseimnek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image