Finomszálas arcfiatalítás

Fine Thread Contour Therapy-FTC

A bőr öregedésének jelei kb. 25 éves korunkban jelentkeznek. Az öregedés mértéke és kezdete függ a genetikai háttértől és a környezeti tényezőktől. A bőr feszességének csökkenése miatt apró felszíni barázdák jelennek meg az arcon, majd a dehidráltság és a kötőszöveti állomány átépülése miatt megjelennek a ráncok és az arcbőr és áll alatti terület petyhüdtsége.
Érdemes mihamarabb beavatkozni, lelassítani az öregedés folyamatát. A modern technológiáknak köszönhetően látható eredményeket el lehet érni plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül. Az egyik legújabb módszer a Thread lifting, amikor is biológiai úton felszívódó sebészi szálakat húzunk be a bőr mélyebb rétegeibe.

Hogyan történik az FTC kezelés?

A finomszálas arckontúrozás és ránctalanítás során -az előzetesen lefertőtlenített és helyi érzéstelenítő krémekkel érzéstelenített bőrbe- sterilizált, gyárilag tűbe behúzott PDO (polidioxanon) fonalat juttatunk a bőrbe.

Többféle szál (mono-, csavart vagy fogazott felszínű) van forgalomban, melyeket általában a kezelések során kombináltan alkalmazhatunk. Ahogy a tűt kihúzzuk, belőle a fonal kisiklik és a bőrben marad. A bioszálak a bőrön keresztül nem láthatóak, nem érezhetőek. A PDO fonalak biokompatibilisek az emberi szövetekkel, kb. 6 hónap alatt maradéktalanul lebomlanak, mely a szöveti sértés következtében erős kollagéntermelést indukáló hatást fejt ki. A bőr feszesebb, üdébb, ezáltal fiatalosabbnak tűnik.

Image

Dr. Vas Krisztina

Bőrgyógyász szakorvos

2004-től 2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. 2010-ben summa cum laude minősítéssel diplomáztam. Tanulmányaim során világossá vált számomra, hogy a sürgősségi betegellátás elengedhetetlen az orvosi működéshez, ezért az egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtiszti képzést. Végzésem után mentőtisztként és központi orvosi ügyeleten is dolgoztam. 2010-2012 között a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinika laboratóriumában végeztem pikkelysömör betegséggel kapcsolatos kutatómunkát
Részletek

2012-től a klinikán elkezdtem a bőrgyógyászati szakképzést. Kitűnő szakemberek által vezetett nagy betegforgalmú osztályokon és szakambulanciákon végzett munkám során jó alapokat szereztem. A szakmai fejlődésemhez hozzájárult a számos bőrgyógyászati konferencián és továbbképzésen való részvétel. Több alkalommal tartottam magam is előadást. 

2017-ben kiváló minősítéssel tettem le a bőrgyógyászati szakvizsgát. Fő érdeklődési területeim az allergológia, autoimmunológiai betegségek, haj-, fejbőr betegségek valamint az esztétikai beavatkozások. 2012-től lehetőségem nyílt a DoctorHairClinic magánklinikán,egy kiváló szakembertől elsajátítani a FUE technikával történő hajbeültetést. Ezzel a műtéti eljárással segíteni tudok azoknak az alopeciás betegeknek is, akiknek tartós hajvesztésének helyreállítására már nem áll rendelkezésre bőrgyógyászati kezelési mód.  

Munkám során olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy módom nyílt különféle orvosi lézerekkel történő esztétikai beavatkozások megtanulására. Műtét utáni lézeres hegkezelésből, alakformálásból és stria kezelésből a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikán vizsgálatokat végeztem, eredményeink publikálásra is kerültek. Ezen vizsgálatokkal kapcsolatosan PhD tudományos fokozatom megszerzése folyamatban van.

Mindig is nagy érdeklődéssel és figyelemmel végeztem az orvos-esztétikai kezeléseket, mivel ezeket kicsit művészetnek is gondolom. Véleményem szerint csak akkor lehet jól végezni az esztétikai orvoslást, ha tisztában vagyunk a klasszikus bőrgyógyászattal, és ez fordítva is igaz. 2018-ban lehetőségem adódott, hogy az elsajátított bőrgyógyászati tudásomat kamatoztassam illetve a kozmetológiai ismereteimet bővítsem a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban.

A bőrgyógyászat az egyik legdinamikusabban fejlődő orvostudomány, ezért nagyon fontosnak tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, melyeket biztosítanak a belföldi és nemzetközi konferenciák illetve számos szaklap.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünk védelmére valamint a harmonikus, ápolt megjelenésünkre. Munkám során igyekszem a legjobb tudásom szerint a leghatékonyabb kezeléseket nyújtani Pácienseimnek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00-ig

Szerda:  9:00 - 17:00-ig

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot