Mi is a cellulit (narancsbőr)?

A cellulit kifejezést egy francia táplálkozás-szakértő vezette be. A cellulit a bőrben lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környezetükből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb ún.”göböcskéket” alakítanak ki. Ez a nedvesség ödémát okoz, amelyek egymással találkozva csomókká alakulnak, a rostok szerkezetét megszakítják, így a bőr felülete egyenetlenné válik,- narancshéjra hasonlító küllemet vesz fel. Innen a narancsbőr kifejezés.

Nagyon fontos elkülöníteni a cellulitist a cellulittól, ugyanis a cellulitis a dermisz és a bőraljára terjedő lágyrész gyulladás, mely egy súlyos bőrgyógyászati kórkép!

 

Melyek a cellulit fokozatai?

 1. fokozat: a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a fenék bőre sima.
 2. fokozat: a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín.
 3. fokozat: felállva látható az egyenetlenség, fekve még nem.
 4. fokozat: állva és ülve is látható – sokszor ruhán keresztül is.

 

Mely tényezők felelősek a cellulit kialakulásért?

 • genetika
 • ösztrogén hormon megnövekedése
 • serdülőkorban, terhesség alatt, bizonyos fogamzásgátlók hatására
 • nyirokkeringési zavar
 • testsúlynövekedés
 • helytelen táplálkozás
 • kevés folyadékfogyasztás
 • mozgáshiány
 • fogyás-hízás gyakori váltakozása



Ki végezheti az injektálható cellulit elleni helyi
kezelést?

Kizárólag szakorvos végezheti el a kezelést. A felhasznált hatóanyag meghatározása bőrgyógyász szakorvos által történik egyénre szabottan.

 

Hogyan történik az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?

Felszíni kombinált érzéstelenítő krémet alkalmazunk 20-30 percig a kezelt területen, hogy a kellemetlenséget minimálisra csökkentsük. Megfelelő bőrfertőtlenítést követően a hatóanyag-koktélt sok apró tűszúrással juttatjuk be a kötőszövetbe kb. 4-6 mm mélységben.

 

Hogyan hat az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?

A kötőszövetbe juttatott anticellulit hatóanyagok, speciális és egyedülálló komplex összetételének köszönhetően egyszerre kezeli a cellulit kiváltó okait: a mikrocirkulációt (vérkeringés) és a nyirokkeringést fokozza, a lerakódott méreganyagokat megköti, antioxidáns hatású, valamint lúgosító anyagot tartalmaz.

 

Milyen gyakran kell az injektálható cellulit elleni helyi kezelést elvégezni?

-heti 1x kezelés

-a narancsbőr mértékétől függően 5-12 kezelés szükséges

 

Mennyi időt vesz igénybe az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?
  20-30 perc

 

Mely testrészeken és mely életkorban alkalmazható az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?

Minden testtájon, ahol narancsbőr alakult ki. A kezelés biztonságosan elvégezhető 18 és 70 év közötti életkorban, bármely nem esetében.

 

Milyen hatékony az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?

Már 2-3 kezelés után látványos javulás észlelhető, de az eredmény csak kúraszerű alkalmazás mellett marad tartós. Fenntartó kezelésként havonta 1 kezelés szükséges.

Az elért eredmény tartósságát befolyásolják a genetikai és hormonális tényezők, valamint nagyrész az általunk folytatott életmód. A kezelés mellett illetve az elért eredmény megőrzése érdekében javasolt bő folyadékbevitel, sok zöldség-, gyümölcs fogyasztása és rendszereses mozgás.

A megfelelő életmódváltás mellett az eredmény megőrzése érdekében elegendő lehet évente 1-2 ismétlő kezelés.

 

Páciens és orvos elégedettség: 100%-os

 

Milyen esetleges mellékhatások jelentkezhetnek az injektálható cellulit elleni helyi kezelés során?

Néhány óráig tartó bőrpír, szúrások nyomán minimális felszíni bevérzés.

 

Mikor nem végezhető el a kezelés?

-terhesség

-szoptatás

-18 év alatt és 70 év felett

 

Milyen tennivalók vannak az injektálható cellulit elleni helyi kezelés után?

A kezelt területre 12 órán át ne vigyen fel semmilyen kozmetikai készítményt. Tartózkodjon a szaunától, a napozástól, a melegtől, az erős fizikai tevékenységtől néhány napon át.

Speciális narancsbőr elleni testápoló krém használata javasolt, mely segíti a kívánt eredmény mihamarabbi elérését, valamint annak megtartását.

 

Mennyibe kerül az injektálható cellulit elleni helyi kezelés?

A kezelés ára a kezelt terület nagyságától és a használt hatóanyagtól függ.

Image

Dr. Vas Krisztina

Bőrgyógyász szakorvos

2004-től 2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem tanulmányaimat. 2010-ben summa cum laude minősítéssel diplomáztam. Tanulmányaim során világossá vált számomra, hogy a sürgősségi betegellátás elengedhetetlen az orvosi működéshez, ezért az egyetemi éveim alatt elvégeztem a mentőtiszti képzést. Végzésem után mentőtisztként és központi orvosi ügyeleten is dolgoztam. 2010-2012 között a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinika laboratóriumában végeztem pikkelysömör betegséggel kapcsolatos kutatómunkát
Részletek

2012-től a klinikán elkezdtem a bőrgyógyászati szakképzést. Kitűnő szakemberek által vezetett nagy betegforgalmú osztályokon és szakambulanciákon végzett munkám során jó alapokat szereztem. A szakmai fejlődésemhez hozzájárult a számos bőrgyógyászati konferencián és továbbképzésen való részvétel. Több alkalommal tartottam magam is előadást. 

2017-ben kiváló minősítéssel tettem le a bőrgyógyászati szakvizsgát. Fő érdeklődési területeim az allergológia, autoimmunológiai betegségek, haj-, fejbőr betegségek valamint az esztétikai beavatkozások. 2012-től lehetőségem nyílt a DoctorHairClinic magánklinikán,egy kiváló szakembertől elsajátítani a FUE technikával történő hajbeültetést. Ezzel a műtéti eljárással segíteni tudok azoknak az alopeciás betegeknek is, akiknek tartós hajvesztésének helyreállítására már nem áll rendelkezésre bőrgyógyászati kezelési mód.  

Munkám során olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy módom nyílt különféle orvosi lézerekkel történő esztétikai beavatkozások megtanulására. Műtét utáni lézeres hegkezelésből, alakformálásból és stria kezelésből a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai klinikán vizsgálatokat végeztem, eredményeink publikálásra is kerültek. Ezen vizsgálatokkal kapcsolatosan PhD tudományos fokozatom megszerzése folyamatban van.

Mindig is nagy érdeklődéssel és figyelemmel végeztem az orvos-esztétikai kezeléseket, mivel ezeket kicsit művészetnek is gondolom. Véleményem szerint csak akkor lehet jól végezni az esztétikai orvoslást, ha tisztában vagyunk a klasszikus bőrgyógyászattal, és ez fordítva is igaz. 2018-ban lehetőségem adódott, hogy az elsajátított bőrgyógyászati tudásomat kamatoztassam illetve a kozmetológiai ismereteimet bővítsem a DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban.

A bőrgyógyászat az egyik legdinamikusabban fejlődő orvostudomány, ezért nagyon fontosnak tartom a folyamatos tanulást és fejlődést, melyeket biztosítanak a belföldi és nemzetközi konferenciák illetve számos szaklap.

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünk védelmére valamint a harmonikus, ápolt megjelenésünkre. Munkám során igyekszem a legjobb tudásom szerint a leghatékonyabb kezeléseket nyújtani Pácienseimnek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image